Desi despre personalitatea papagalilor si a pasarilor de companie nimeni nu a discutat nimic ca si cum aceste animale nici nu ar avea ceva al lor propiu.
Ei bine eu am decis ca este momentul sa discutam despre acel ceva pe care probabil uni dintre dumneavoastra poate au observat la pasarile/papagali pe care l-eau avut sau pe care chiar le detin in momentul actual.
Pentru inceput trebuie sa specificam ce se intelege prin personalitate ca nu oarecum sa o comfundam cu alceva.
Personalitatea se formeaza din momentul nasteri si se sfarseste in momentul decesului, ea este cea ce caracterizeaza fiecare individ in parte, felul acestuia de a fi in viata de zi cu zi; -cum gandeste, -cum actioneaza, -cum se comporta.
Ea este influentata tot o data de temperamentul individului respectiv care la randul sau este influentat de alti factori cum ar fi mediul ambient si grupul social in care acesta isi desfasoara viata, capacitatile sale fizice si pshiice, vointa si dorinta de a lupta, etc... Aceasta este unica si apare la fiecare finta vie care are capacitatea de a gandi indiferent ca aceasta este un exemplar de DELFIN, PASARE, sau HOMO SAPIENS.
Ca urmare avem indivizi cu o personalitate mai puternica destinat sa fie lideri si indivizi cu o personalitate mai putin marcanta care sunt la fel de important in viata de zi cu zi deoarece in functie de aceasta personalitate acesti indivizi isi gasesc locul in societatea in care traiesc si isi formeaza un statut social.
Sa nu credeti ca aseste pasari nu au aceasta caracteristica, O PERSONALITATE propie din contra poate fata de noi acestea au o personalitate mult mai puternica cea ce le face mult mai interesante si poate si din aceasta cauza sunt crescute in locuintele oamenilor nu numai din cauza penajului lor frumos colorat.
personalitatea la pasarile/papagali de companie se poate observa in momentul in care aceste pasari interactioneaza cu un anumit individ fie din aceiasi specie sau chiar cu persoana dumneavoastra si aceasta s-a atasat de acel individ in acest moment se observa ce personalitate puternica o au aceste animale de casa. EX: cum se supara, cum se cearta, cum se lingusesc, cum cer ceva si modul de a obtine acel ceva, trufia (se tin mandri), cum fac ce vor ei fara sa prea tina cont de opinia celuilalt ...etc.
Prin fapt sper ca v-am convins ca aceasta exista si la pasarile/papagali de companie si ca aceste animale nu actioneaza in baza instinctelor primare, a celor de supravietuire.
Acestea find spuse sa speram ca ne vom schimba opinia despre aceste mici animalute.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu